Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση 

Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση 

Με το «αριστερό» μπήκε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street η τελευταία για την τρέχουσα εβδομάδα, με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να έχουν διαμορφώσει το σημερινό κλίμα. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέες θέσεις εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου αυξήθηκαν κατά 235.000, από 1,053 εκατ. θέσεις τον Ιούλιο. 

Το επίπεδο αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις 728.000 που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters. Παρά την επιβράδυνση τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 5,2% από το 5,4% τον Ιούλιο. Τα αρχικά στοιχεία του υπουργείου (θα αναθεωρηθούν αργότερα) είναι χαμηλότερα από τον κινούμενο τρίμηνο μέσο όρο έως τον Ιούλιο των τελευταίων χρόνων, ακόμη και του περυσινού Αυγούστου. 

Η επιβράδυνση των νέων θέσεων εργασίας ερμηνεύεται από τις αγορές και τους επενδυτές ως άλλη μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατεβάζει ταχύτητα, την ώρα που ο πληθωρισμός επιμένει να κινείται με υψηλούς ρυθμούς (συνθήκη stagflation). Όπως σημειώνει η Bank of America, η περίοδος stagflation είναι μια περίοδος ταραχώδης σε έναν οικονομικό κύκλο, στη διάρκεια της οποίας ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία αποδίδουν. 

Με την απασχόληση στο επίκεντρο ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,46% και καταγράφει απώλειες στις τέσσερις από τις πέντε συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας, ο S&P 500 κινείται κατά 0,10% χαμηλότερα, ενώ o Nasdaq δείχνει αντιστάσεις και παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,25%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News