Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq στα θετικά στοιχεία για την εργασία

Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq στα θετικά στοιχεία για την εργασία

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας μειώθηκε περισσότερο του αναμενομένου.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,29% τερματίζοντας στις 4.537,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 35.441,91 μονάδες με άνοδο 0,37%. Σε άνοδο και ο Dow Jones, της τάξης του 0,14%, κλείνοντας στις 15.330,53 μονάδες. 

Στο θετικό κλίμα βοήθησε και η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, μετά την άνοδο των τιμών εμπορευμάτων. Ο κλάδος ενέργειας έβαλε τέρμα στο πτωτικό σερί των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, με τις τιμές πετρελαίου να παρουσιάζουν άνοδο περίπου 2% μετά την απότομη μείωση των αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα. 

Αντίθετα, οι μεγάλες τεχνολογικές έκλεισαν στο «κόκκινο», καθώς πολλά από τα κορυφαία ονόματα του χώρου έχασαν τη δυναμική τους. Αmazon.com, Microsoft, Facebook και Google δέχθηκαν πιέσεις, με ηχηρή εξαίρεση τη Netflix που εκτινάχθηκε ενδοσυνεδριακά σε ιστορικό υψηλό. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 340.000 στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 28 Αυγούστου, λιγότερο απ΄ό,τι είχαν προβλέψει αναλυτές. Πρόκειται για το μικρότερο αριθμό από το Μάρτιο του 2020 όταν ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού. Το βλέμμα ωστόσο των επενδυτών είναι στραμμένα στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο γρήγορα είναι αποφασισμένη η Φέντεραλ Ριζέρβ να αποσύρει την χαλαρή νομισματική πολιτική της. 

Στην πρόσφατη ομιλία του στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για πιο μεγάλη βελτίωση της αγοράς εργασίας προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι σε θέση να αρχίσει να μειώνει σταδιακά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. 

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται από τους πλέον αδύναμους μήνες του έτους για τις μετοχές, όμως πολλοί αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς τα εταιρικά κέρδη παραμένουν ισχυρά και η οικονομία επαναλειτουργεί πλήρως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με αναλυτές της Credit Suisse. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News