Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η αγορά εργασίας έστειλε σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq 

Wall Street: Η αγορά εργασίας έστειλε σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq 

Με νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ από τους S&P 500 και Nasdaq αντέδρασε η Wall Street μετά τα ελπιδοφόρα μηνύματα που ήρθαν από την αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

 
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Αυγούστου έφθασαν στις 340.000, από 354.000 μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για 345.000 νέες αιτήσεις. Το επίπεδο αυτό συνιστά το χαμηλότερο από τα μέσα του περυσινού Μαρτίου, όταν το κλείσιμο των μη αναγκαίων επιχειρήσεων, προκάλεσε ένα σαρωτικό κύμα ανέργων Αμερικανών. 

Παράλληλα ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι οι περικοπές στις θέσεις εργασίας υποχώρησαν 17% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, στις 15.723, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1997. Από την αρχή του έτους οι εργοδότες έχουν αποδεσμεύσει 247.326 εργαζόμενους, 87% λιγότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο νωρίτερα.  

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διατηρείται η θετική αύρα που το είχε περιβάλει το προηγούμενο διάστημα και η οποία ξεπρόβαλε από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2021, παρά τα σημάδια επιβράδυνσης που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία. Τα σημερινά στοιχεία ήρθαν να αναθερμάνουν την αισιοδοξία ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακάμπτει. Άπαντες αναμένουν την αυριανή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις νέες προσλήψεις του Αυγούστου. Τα αυριανά στοιχεία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καθορίσουν σε ένα ποσοστό και τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην επόμενη προγραμματισμένη της συνεδρίαση στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,25%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,33% έχοντας σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.544,58 μονάδες, ενώ το δικό του ιστορικό ρεκόρ έχει καταρρίψει και ο Nasdaq αγγίζοντας στις 15.380,10 μονάδες, ενώ κινείται υψηλότερα κατά 0,33%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News