Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε άνοδο για 7ο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο ο S&P 500

Wall Street: Σε άνοδο για 7ο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο ο S&P 500

Με οριακή πτώση έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση του μηνός οι μετοχές, ελαφρώς χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά τους, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη για έβδομο διαδοχικό μήνα. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,1%, όπως ο S&P 500 και Nasdaq. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 3% τον Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq 4% σημειώνοντας άνοδο για τρίτο μήνα στη σειρά. Πιο μέτρια, της τάξης του 1,3%, ήταν τα κέρδη του Dow Jones σε μηνιαία βάση.  

Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο δείκτης S&P 500 που κατέγραψε την πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου μετά το 10μηνο ράλι που τερματίστηκε το Δεκέμβριο του 2017. Πρόκειται για τον έννατο μήνα κερδών για το δείκτη στη διάρκεια των τελευταίων 10, ενώ κατέγραψε 53 ιστορικά υψηλά κλεισίματα στη διάρκεια του 2021, με τελευταίο το χθεσινό του ρεκόρ. 

«Πιστεύουμε ότι η κεκτημένη ταχύτητα της ανάκαμψης παραμένει άθικτη και υπάρχει περαιτέρω δυναμική για τις μετοχές. Το ράλι του S&P 500 βασίζεται στην ισχυρή εταιρική κερδοφορία. Με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να γενικεύεται, πιστεύουμε ότι το προβάδισμα θα πάρουν οι κυκλικές μετοχές, μεταξύ των οποίων της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», αναφέρει ο Μάρκ Χέφελε της UBS. 

O αναλυτές βλέπει τον S&P 500 να ενισχύεται επιπλέον 1,6% από το σημερινό επίπεδο κλείνοντας το έτος στις 4.600 μονάδες για να φθάσει εν συνεχεία τις 5.000 μονάδες έως τα τέλη του 2022. 

Η ισχυρή επίδοση του δείκτη έλαβε σε μία περίοδο που η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ραγδαία εγείροντας ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Σήμερα, η Google μετέθεσε την εθελοντική επιστροφή στο γραφείο τον Ιανουάριο από τα μέσα Οκτωβρίου. 

«Ο Αύγουστος είχε μεγάλες ομοιότητας με τον Ιανουάριο: οι μετοχές κέρδισαν σημαντικό έδαφος. Τη στιγμή που παραδοσιακά θεωρείται μήνας που δεν προσφέρει ισχυρό υπόβαθρο για το ριψοκίνδυνο ενεργητικό», αναφέρει ο Κρις Χάσεϊ της Goldman Sachs. »

Aπό τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Nike ήταν μεταξύ των μεγάλων χαμένων του Dow Jones με πτώση 2%. Στο «κόκκινο» και οι μετοχές των πρώτων υλών. Πτώση 16% κατέγραψε επίσης και η μετοχή του Zoom, από τη στιγμή που η εταιρεία βιντεοσυσκέψεων ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης κερδών στο δεύτερο τρίμηνο, ασκώντας πιέσεις στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Στην πτώση παρασύρθηκε και η μετοχή της Apple, αν και της Amazon ενισχύθηκε 1%, αντισταθμίζοντας κάπως τον αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά. 

moneyreview.gr

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News