Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 22:02
ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Ανοδος στη συνεδρίαση – Χωρίς μεταβολή ο μήνας

Χρυσός: Ανοδος στη συνεδρίαση – Χωρίς μεταβολή ο μήνας

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά χρυσού, καθώς το δολάριο εξασθένηση, όμως η ανοδική του κίνηση συγκρατήθηκε, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν στο περιθώριο εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση του Αυγούστου που ανακοινώνονται στο τέλος της εβδομάδας. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2% στα 1,814,42 δολάρια η ουγκιά. Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό περίπου τριών εβδομάδων, καθιστώντας έτσι τον χρυσό πιο φθηνό για τους αγοραστές που διακρατούν άλλα νομίσματα πέραν του δολαρίου. Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, η μεταβολή στην τιμή του χρυσού ήταν αμελητέα, καθώς ενισχύθηκε περίπου ένα δολάριο, κλείνοντας το μήνα στα επίπεδα που βρισκόταν περίπου και στα τέλη Ιουλίου. 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για χρυσό αυξήθηκε μετά τα ήπια σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, χωρίς να δώσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του tapering. «Η Fed σηματοδοτεί μεν αλλαγή πλεύσης, όμως δεν πρόκειται να είναι σπουδαία η μείωση των αγορών ομολόγων τουλάχιστον μέσα στους επόμενους μήνες, συνεπώς ο χρυσός δεν πρόκειται να επηρεαστεί», αναφέρει ο Μπάρτ Μέλεκ, στρατηγικός αναλυτής της TD Securities. 

«Αφού γύρισαν την πλάτη της στον χρυσό για αρκετές εβδομάδες, οδηγώντας την τιμή του σε πτώση στις αρχές Αυγούστου, το κερδοσκοπικό επενδυτικό ενδιαφέρον έχει τώρα επιστρέψει», λέει αναλυτής της Commerzbank. 

Πάντως, οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα στοιχεία για την απασχόληση, καθώς εάν είναι ιδιαίτερα ισχυρά, θα δώσουν ακόμη ένα λόγο στην Fed για να προχωρήσει στο tapering. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου υποχώρησε στη συνεδρίαση 0,6% στα 23,92 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας ολοκληρο τον Αύγουστο απώλειες για τρίτο διαδοχικό μήνα, της τάξης του 6%. Η πλατίνα ενισχύθηκε μεν 0,8% στη συνεδρίαση, διαμορφούμενη στα 1.014 δολαιρα, όμως τον Αύγουστο υποχώρησε 3,4%, καταγράφοντας απώλειες για τέταρτο μήνα στη σειρά. Οσο, για το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στη συνεδρίαση, με την τιμή του στα 2.474 δολάρια και 7% καθ΄όλη τη διαρκεια του Αυγούστου, στην χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο. 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News