Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Προσγείωση» από τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Wall Street: «Προσγείωση» από τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Κατεβάζει ταχύτητα η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν χθες οι S&P 500 και Nasdaq. Το αμερικανικό χρηματιστήριο ακολουθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία κινούνται πτωτικά, μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη σε υψηλό δεκαετίας. 

Ωστόσο για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρά τις σημερινές απώλειες ολοκληρώνεται ένας μήνας ιδιαίτερα αποδοτικός, από τον οποίο παραδοσιακά εξαιτίας του καλοκαιριού απουσιάζουν οι έντονες συγκινήσεις. 

Απουσία της σημερινής συνεδρίασης, ο S&P 500 ενισχύεται τον Αύγουστο κατά 3%, ο Nasdaq κατά 4%, ενώ ο Dow Jones παρουσιάζει ένα πιο μετριοπαθές 1,3%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 επεκτείνει στους επτά τους διαδοχικούς μήνες με θετικό πρόσημο, στην καλύτερη πορεία μετά τους δέκα συναπτούς μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ το χθεσινό του ιστορικό του υψηλό ήταν το 53ο για το 2021. Από την αρχή του έτους καταγράφει κέρδη περισσότερο από 20% και υπερδιπλάσιο από αυτό το ποσοστό σε σχέση με το χαμηλότερο επίπεδο που βρέθηκε στον κορύφωση του πανικού από την πανδημία. 

Εν μέσω έντονων πιέσεων βρίσκεται η μετοχή της Zoom, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές, υποχωρώντας πλέον του 10%. 

Μετά από τα πρώτα 45 λεπτά ο Dow Jones προσπαθεί να υπερβεί το μηδέν, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,1%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,36%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News