Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 20:34
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Coinbase: Από λάθος οι ειδοποιήσεις ασφαλείας σε 125.000 πελάτες

Coinbase: Από λάθος οι ειδοποιήσεις ασφαλείας σε 125.000 πελάτες

Το λάθος της αναγνώρισε η Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, παραδεχόμενη ότι είπε εσφαλμένα σε περίπου 125.000 πελάτες ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας τους έχουν αλλάξει.

Η εταιρεία, η οποία διαπραγματεύεται στο Nasdaq, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για δικό της σφάλμα.

Η Coinbase αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου σε συνεργασία με πελάτες απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να χτίσουμε εμπιστοσύνη με τους πελάτες μας είναι να είμαστε διαφανείς», δήλωσε εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου.  

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα πριν από μια εβδομάδα, οπότε έγιναν εκτεταμένες καταγγελίες από πελάτες της Coinbase, των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν από την εταιρεία. 

Η εταιρεία έστειλε email με τις ρυθμίσεις ασφαλείας στους πελάτες την Παρασκευή, αναφέροντας: «Οι ρυθμίσεις επαλήθευσης σε 2 βήματα έχουν αλλάξει», προκαλώντας σύγχυση και συναγερμό μεταξύ των επενδυτών που πίστευαν ότι ο λογαριασμός τους είχε παραβιαστεί.

Στη συνέχεια, η Coinbase έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η ειδοποίηση «στάλθηκε κατά λάθος». «Η ομάδα μας άρχισε αμέσως να εντοπίζει το ζήτημα και να σταματήσει αυτές τις εσφαλμένες ειδοποιήσεις. Καταφέραμε να τις σταματήσουμε. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι αυτό προκάλεσε σύγχυση», ανέφερε στο Τwitter.

Oλη αυτή η αναστάτωση ήταν αποτέλεσμα εσωτερικού σφάλματος και όχι εισβολής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι η Coinbase, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο, έχει περισσότερους από 68 εκατομμύρια χρήστες, περισσότερους από 2.100 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και υπό διαχείριση ενεργητικό αξίας 223 εκατομμυρίων δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News