Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ συνέχειας για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Ρεκόρ συνέχειας για S&P 500 και Nasdaq

Με την ορμή της προηγούμενης εβδομάδας έχουν εισέλθει οι S&P 500 και Nasdaq στην τρέχουσα, καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ με το «καλημέρα» της σημερινής συνεδρίασης. Αντιθέτως ο Dow Jones δεν συγχρονίζεται με τους δύο δείκτες και κινείται πτωτικά. 

Η σημερινή συνεδρίαση κινείται στη σκιά των εξαγγελιών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής της στο Τζάκσον Χολ. Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, προανήγγειλε την πρόθεση της Fed να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και ενυπόθηκων χρεογράφων ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για δραστική αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed, αναφερόμενος στα επιτόκια και το ενδεχόμενο αύξησή τους. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης οι μετοχές της «συμμορίας των 6» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Tesla), είχαν δείξει τις προθέσεις τους καταγράφοντας κέρδη προ-συνεδριακά και με αυτές τις μετοχές να κινούνται ανοδικά δύσκολα η Wall Street να μην ακολουθήσει. 

Εν μέσω πιέσεων βρίσκεται η μετοχή της Moderna, μετά τις αναφορές ότι η Ιαπωνία έχει αναστείλει προσωρινά τη χρήση επιπλέον 1 εκατ. δόσεων του εμβολίου της. 

«Βουτιά» πλέον του 8% πραγματοποιεί η μετοχή της κινεζικής τεχνολογικής NetEase, μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας να περιορίσουν στη μία ώρα το χρόνο που μπορούν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια οι κάτω των 18, μόνο τις Παρασκευές τα Σαββατοκύριακα και στις αργίες. 

Με συμπληρωμένα τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,26%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News