Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοιγμα με προσέγγιση των δεικτών στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Wall Street: Άνοιγμα με προσέγγιση των δεικτών στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Με φόρα έχουν εκκινήσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι 33 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, προσεγγίζοντας τα ιστορικά τους υψηλά ρεκόρ.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει με την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, καθώς προκύπτει νέο αδιέξοδο σχετικά με το ύψος του.

Παράλληλα απογοήτευση προκάλεσαν τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας των ΗΠΑ το Νοέμβριο καιθώς προστέυθηκαν 245.000 θέσεις νέες εργασίας από 610.000 θέσεις τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων για 440.000 θέσεις. 

Πάραυτα οι επενδυτές δείχνουν να μην πτοούνται, αντιθέτως τοποθετούνται στις αμερικανικές μετοχές, κάτι στο οποίο επιδόθηκαν κατά κόρον τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Bank of America, οι εισροές στα αμερικανικά μετοχικά funds τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ανήλθαν στα 115 δισ. δολάρια, ποσό που συνιστά ρεκόρ. 

Βάσει των ίδιων στοιχείων τις προηγούμενες 3 εβδομάδες σημειώθηκαν εκροές από την αγορά χρυσού ύψους 9 δισ. δολαρίων. το δεύτερο υψηλό ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Το σημερινό κλίμα δεν επηρεάζεται ούτε από τη νέα πίεση της κυβέρνηση Τραμπ προς την Κίνα, μετά την τοποθέτηση 4 κινεζικών εταιρειών στη μαύρη λίστα του Λευκού Οίκου, ανάμεσά τους η κατασκευάστρια ημιαγωγών SMIC και ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Petro China. 

Στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης ο Dow Jones ενισχύεται 0,41%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,47%, με το Nasdaq να καταγράφει κέρδη 0,39%. 

www.moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News