Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 23:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο οι δείκτες εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Fed

Wall Street: Στο κόκκινο οι δείκτες εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Fed

Γενικευμένο κλίμα ανησυχίας διακατείχε τα αμερικανικά χρηματιστήρια κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις διευκρινίσεις της Fed όσον αφορά το σχέδιο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Τα βλέμματα ήταν επίσης στραμμένα στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι οποίες συνέβαλαν στο κλίμα ανησυχίας.

Ο βιομηχανικός δέικτης Dow Jones υποχώρησε κατά περίπου 161 μονάδες ή 0,4%, o S&P καταγράφει απώλειες 0,5% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 0,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P και ο Nasdaq κλείσανε σε επίπεδα ρεκόρ χθες, με τον πρώτο να υπερβαίνει τις 4.500 μονάδες για ένα διάστημα. Η σημερινή συνεδρίαση διακόπτει τις πέντε συναπτές κερδοφόρες συνεδριάσεις των περασμένων ημερών.

Ο κλάδος της ενέργειας δέχθηκε σφοδρό πλήγμα σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Diamondback Energy, η οποία υποχώρησε κατά 2,8%, της Occidental Petroleum κατά 2,4% και της APA Corp κατά 2,9%. Οι επιχειρήσεις κρουαζιερόπλοιων, όπως η Carnival, η Royal Carribbean και η Norwegian υποχώρησαν κατά 3%. O κλάδος των αεροπορικών σημείωσε απώλειες άνω του 1%.

Τα μικτά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα ενδεχομένως ενίσχυσαν τις ανησυχίες. Ενδεικτικά, τα αιτήματα ανέργων στις ΗΠΑ ανήλθαν την τελευταία εβδομάδα σε 353.000, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για μικρή αύξηση σε σχέση με τις 349.000 της περασμένης εβδομάδας και υπερέβησαν τη μέση εκτίμηση της αγοράς. Επιπλέον, το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 6,6%, σύμφωνα με τις ανανεωμένες εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για ήπια άνοδο σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις για 6,5%, αλλά ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις του Dow Jones για ρυθμό 6,7%.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed θα λάβει χώρα αύριο μέσω Διαδικτύου, στην οποία τα μέλη της κεντρικής τράπεζας θα προβάλλουν ανανεωμένες εκτιμήσεις σχετικά με το σχέδιο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News