Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 16:48
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητη μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Μία ανάσα από τις 4.500 μονάδες ο S&P 500

Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητη μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Σχεδόν αμετάβλητοι παραμένουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν την Τετάρτη και εν όψει των επόμενων βημάτων της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,19%, ενώ οριακές απώλειες εμφανίζει ο δείκτης S&P 500, ο οποίος μειώνεται κατά 0,10%, αν και παραμένει μία ανάσα από το ψυχολογικό σημείο των 4.500 μονάδων.

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο -0,04% και τις 15.036 μονάδες, μετά τα διαδοχικά ρεκόρ των τελευταίων συνεδριάσεων, τα οποία διέσπασαν τις αντιστάσεις των 15.000 μονάδων.

Οι σημερινές διακυμάνσεις πραγματοποιούνται στον απόηχο των νέων μακροοικονομικών μεγεθών, με τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας να διαμορφώνονται στις 353.000, πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας ανήλθε στο +6,6% το β’ τρίμηνο του 2021, βελτιώνοντας κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα την αρχική εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole, κατά τη διάρκεια του οποίου η Federal Reserve αναμένεται να ανοίξει τα «χαρτιά» για τον χρόνο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων και σταδιακής απόσυρσης της φθηνής ρευστότητας.

Όσον αφορά τα αμερικανικά ταμπλό, η μετοχή της Salesforce ενισχύεται κατά σχεδόν 4% χάρη στα θετικά εταιρικά μεγέθη. Κατά τουλάχιστον 1% αυξάνεται και η μετοχή της Ulta Beauty.

Από την πλευρά της, η μετοχή της Zoom Video εκτινάσσεται άνω του 5%, μετά την απόφαση της Morgan Stanley να αναβαθμίσει την τιμή – στόχο κατά 18%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News