Business & Finance Τετάρτη 25/08/2021, 23:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στον τραπεζικό τομέα – Τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed

Wall Street: Κέρδη στον τραπεζικό τομέα – Τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed

Προς την πέμπτη συναπτή κερδοφόρα συνεδρίαση κινούνται ο S&P 500 και ο Nasdaq με +0,32% και 0,23% αντίστοιχα, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ανέβηκε 37 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,18%. Η άνοδος οφείλεται ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και την απόδοση των ομολόγων του αμερικανικού κράτους.

Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε στο 1,341% σήμερα, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του μήνα. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της JPMorgan και της Wells Fargo ενισχύθηκαν κατά 2%. Οι περιφερειακές τράπεζες Zions, Regions Financial και Fifth Third επίσης σημείωσαν κέρδη 2%.

Εκός αυτού, οι κλάδοι ταξιδιού και αναψυχής κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με τις αεροπορικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις κρουαζιερόπλοιων να ανεβαίνουν κατά περίπου 1%. Η Delta Airlines, η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως το ανεμβολίαστο προσωπικό θα χρεώνεται 200 δολάρια ανά μήνα, ανέβηκε κατά 1,4%. Αντίστοιχα, ευοίωνο κλίμα επικράτησε και στους κατασκευαστές τσιπ. Ενδεικτικά, η Western Digital εκτοξεύθηκε κατά 8% έπειτα από σχετικό άρθρο της Wall Street Journal που αποκάλυπτε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συγχώνευση με την ιαπωνική Kioxia Holdings. Η μετοχή της Nvidia κέρδησε τουλάχιστον 2% σήμερα, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει την υπολογιστική της πλαρφόρμα για το νέο του supercomputer. Άνοδο 3,5% σημείωσε και η μετοχή της Micron Technology.

Το γενικευμένο κλίμα αισιοδοξίας οφείλεται εν μέρει στην πεποίθηση της αγοράς ότι επίκειται ύφεση της μετάλλαξης Δέλτα. Οι Pfizer και BioNTech υπέβαλαν νωρίτερα αίτηση στον FDA για τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου, ενώ νωρίτερα μέσα στη μέσα η Johnson & Johnson δήλωσε ότι η ενισχυτική της δόση δείχνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη φάση των κλινικών δοκιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Fed, στην οποία θα δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με το σχέδιο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Μέχρι στιγμής, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αγόραζε περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News