Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 21:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ο χρυσός ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια

Άνοδος κατά 1,3% για το πολύτιμο μέταλλο

Ο χρυσός ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια

Άνω του ψυχολογικού ορίου των 1.800 δολαρίων τερμάτισε απόψε η τιμή του χρυσού, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου οδήγησε τους επενδυτές στην ασφαλή «αγκαλιά» του πολύτιμου μετάλλου.

Πιο συγκεκριμένα, τα μελλοντικά συμβόλαια ενισχύθηκαν κατά 1,3% και διαμορφώθηκαν στα 1.806,3 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι ανοδικές τάσεις οφείλονται κυρίως στις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid, κάτι το οποίο ενδέχεται να καθυστερήσει τον ρυθμό μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατο σήμα της Federal Reserve για σταδιακή απόσυρση της φθηνής ρευστότητας είχε προκαλέσει κύμα ρευστοποιήσεων σε μετοχές και εμπορεύματα.

Μια καλύτερη εικόνα σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να έχουμε στα τέλη της εβδομάδας, όταν και λάβει χώρα το τραπεζικό συμπόσιο Jackson Hole, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Τζερόμ Πάουελ (επικεφαλής της Fed).

«Οι αγορές αυτή την στιγμή καθοδηγούνται από την πιθανότητα η Fed να αναβάλλει τη μείωση του προγράμματος ομολόγων εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα» επισημαίνει ο Bob Haberkorn, αναλυτής της RJO Futures. 

Η αποψινή άνοδος του χρυσού συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να αυξάνεται κατά 2,5% και το παλλάσιο κατά 6%. Κατά 2,4% ενισχύεται και η τιμή της πλατίνας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News