Business & Finance Παρασκευή 20/08/2021, 08:26
ΑΓΟΡΕΣ

Κοκτέιλ ανησυχιών ζαλίζει τις αγορές

Κοκτέιλ ανησυχιών ζαλίζει τις αγορές

Βαθύ κόκκινο δείχνουν το πρωί της Παρασκευής τα ταμπλό στα χρηματιστήρια της Ασίας, στον απόηχο των μεγάλων ρευστοποιήσεων που επικράτησαν χθες στην Ευρώπη και της έντονης νευρικότητας στη Wall Street. Ένα «κοκτέιλ» ανησυχιών ζαλίζει τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η νέα έκρηξη κρουσμάτων Covid-19 ανά τον κόσμο, ενδείξεις αδυναμίας της κινεζικής οικονομίας, αλλά και η σαφής πρόθεση της Federal Reserve να περιορίσει τις ροές του φθηνού χρήματος συνθέτουν ένα σκηνικό που κόβει την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. 

Οι πιέσεις σήμερα είναι εντονότερες στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 2,73% στις 8:21 ώρα Ελλάδος. Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης υποχωρεί 1,92%, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei 225 εμφανίζει πιο συγκρατημένη πτώση της τάξης του 0,8%. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο Dow Jones με τα βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς έκλεισε με πτώση 0,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος, με οριακά κέρδη (0,13%). Νωρίτερα αιμορραγία είχε επικρατήσει στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. O CAC 40 στο Παρίσει είχε απώλειες 2,4%, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 1,25%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο -1,6%, ενώ απώλειες 1,55% είχε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του μπρεντ έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα. Σήμερα ανακάμπτει ελαφρά στα 66,6 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 64 δολάρια. 

moneyreview.gr  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News