Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 23:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χειρότερη απόδοση του τελευταίου μήνα για τον Dow Jones

Wall Street: Χειρότερη απόδοση του τελευταίου μήνα για τον Dow Jones

Εξακολουθούν να ανησυχούν τους επενδυτές τα σχέδια της Fed σχετικά με τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, όπως αποτυπώθηκε σήμερα στις αμερικανικές αγορές. Έπειτα από έντονες διακυμάνσεις, ο S&P υποχώρησε κατά τουλάχιστον 380 μονάδες και τώρα σημειώνει κέρδη 0,12%. Αντίστοιχα και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 380 μονάδες, σημειώνοντας τη χειρότερη απόδοση του τελευταίου μήνα τουλάχιστον. Αυτή τη στιγμή καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,1%.

Οι τεχνολογικές εταιρείες Microsoft και Netflix έδωσαν ώθηση στο δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,05%. Επίσης, ώθηση έδωσε και η μετοχή της Nvidia, η οποία δημοσίευσε σήμερα καλύτερα από το προσδοκόμενο οικονομικά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή καταγράφει κέρδη 3,62%. Βαρίδι στο Nasdaq αποτέλεσε η Robinhood, η οποία υποχώρησε κατά τουλάχιστον 11%, έπειται από τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα μετά την δημόσια προσφορά της. Μάλιστα, προειδοποίησε τους επενδυτές της ότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ενδέχεται να επιβαρυνθούν λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων της μετοχής.

Ανοδική ήταν η κίνηση στις εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας, με ενδεικτικό την P&G και τη Merck, οι οποίες ανέβηκαν κατά 1% εκάστη.

Αντιθέτως, στο κόκκινο βρέθηκαν οι επιχειρήσεις σε κλάδους που είναι στενά συνδεδεμένοι με την αμερικανική οικονομία. Η εταιρεία χάλυβα Nucor υποχώρησε κατά 2%. Οι πετρελαϊκές Devon Energy και Ocidental Petroleum σημείωσαν απώλειες 3% και 6% αντίστοιχα. Η εταιρεία εξόρυξης Freeport-McMoRan υποχώρησε κατά τουλάχιστον 4%. H General Motors κατά περίπου 3%. Χαμηλά κινήθηκαν και οι αεροπορικές, καθώς και ο ξενοδοχειακός κλάδος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News