Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 23:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο ο Dow Jones για δέυτερη μέρα – Υποχωρεί κατα τουλάχιστον 300 μονάδες

Wall Street: Στο κόκκινο ο Dow Jones για δέυτερη μέρα – Υποχωρεί κατα τουλάχιστον 300 μονάδες

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικανικά χρηματιστήρια με τον επενδυτικό κόσμο να αντιδρά επιφυλακτικά έναντι των σχεδίων της Fed για μείωση του προγράμματος αγορας ομολόγων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο κόκκινο, έπειτα από το ρεκόρ της Δευτέρας, υποχωρώντας κατά περισσότερο από 300 μονάδες ή άλλως κατά 0,9%. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,9% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq -0,7%.

Μολονότι τα μέλη της επιτροπής της Fed επεσήμαναν ότι οι πληθωριστικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί και ότι η αγορά εργασίας βρίσκεται κοντά στα επιθυμητά επίπεδα, οι επενδυτές θορυβήθηκαν από το σχέδιο μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την κεντρική τράπεζα ενδεχομένως πριν το τέλος του έτους. Επίσης, η Fed επεσήμανε ότι δεν θα αυξήσει το επιτόκιο δανεισμού.

«Υπάρχει απλώς αυτή η αβεβαιότητα όσο παραδίδουμε την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική στα χέρια της οικονομίας, ώστε να τρέξει μόνη της», εξήγησε στο CNBC η Rachel Aiken από το Rockland Trust, συμπληρώνοντας ότι «η αγορά θα συνεχίσει να βλέπει διακυμάνσεις λόγω αυτού». Επίσης, η Fed άφησε να εννοηθεί ότι η μετάλλαξη Δέλτα ενδέχεται να αναστείλει προσωρινά την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας και να επιβαρύνει την αγορά εργασίας.

Θετικά ήταν τα στοιχεία στον κλάδο του λιανεμπορίου, έπειτα από την έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Lowe, τα οποία ήταν καλύτερα από το προσδοκώμενο, όπως αντίστοιχα και της μητρικής της T.J. Maxx, TJX. Ωστόσο, η μετοχή της Target υποχώρησε κατά 2,8% παρά τα αισιόδοξα αποτελέσματα τριμήνου λόγω ανησυχιών για την επίδοσή της με τη μετάλλαξη Δέλτα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News