Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαρίδι οι λιανικές πωλήσεις – Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια

Wall Street: Βαρίδι οι λιανικές πωλήσεις – Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια

Στο κόκκινο βρέθηκαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια λόγω των απογοητευτικών στοιχείων στον κλάδο του λιανικών πωλήσεων, οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,1% τον Ιούλιο ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση για πτώση της τάξης του 0,3%. Διάχυτη ήταν επίσης η απαισιοδοξία στον επενδυτικό κόσμο εξαιτίας των ανησυχιών για την ταχύτητα της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά από την χθεσινή άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε κατά 350 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1%. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,9% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq επίσης απώλειες 1%.

Στον κλάδο του λιανεμπορίου, ο όμιλος Home Depot επιβάρυνε τον Dow Jones, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% με σημαντική απόκλιση από τις προσδοκίες των στελεχών της αγοράς, ενώ οι συγκρισιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,4% έναντι εκτιμήσεων για 5,1%. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της Home Depot κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

Η Walmart, στην οποία επίσης ήταν στραμμένα τα βλέμματα σήμερα λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, σημείωσε αύξηση στις αγορές τροφίμων και παρουσίασε καλή εικόνα χάρη στην κινητικότητα πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Ωστόσο, μετά την αρχική άνοδο, υποχώρησε οριακά υπό του μηδέν

Επίσης, ο επενδυτικός κόσμος παρέμεινε επηρεασμένος από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες και προκαλούν ανησυχίες για χαμηλό ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης. Εκτός αυτού, όσες κινεζικές εταιρείες είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες, μετά τις ανακοινώσεις τις κινεζικής κυβέρνησης για περαιτέρω κανόνες ρύθμισης του ιδιωτικού τομέα και ιδίως της τεχνολογικής αγοράς. Οι μετοχές των κινεζικών Alibaba, Baidu και JD υποχώρησαν περισσότερο από 2,8%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News