Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 23:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο Dow Jones εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων στο λιανεμπόριο

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο Dow Jones εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων στο λιανεμπόριο

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη καταγράφει και ο S&P 500 λόγω της προσμονής των επενδυτών για τα αυριανά οικονομικά αποτελέσματα των Home Depot και της Walmart. Οι μετοχές των δύο, καθώς και ολόκληρου του κλάδου του λιανεμπορίου, έδωσαν ώθηση στους δύο βασικούς αμερικανικούς δείκτες, καθώς επίσης αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά αποτελέσματα των Target και Lowe. Ειδικότερα, ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,25% και ο Dow Jones 0,32%, σκαρφαλώνοντας κατά 109 μονάδες.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα τα αμερικανικά χρηματιστήρια κατέγραφαν απώλειες λόγω της διάχυτης ανησυχίας του επενδυτικού κόσμου σχετικά με την παγκόσμια ανάκαμψη. Η απαισιοδοξία οφειλόταν στην αργή ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, καθώς και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ειδικότερα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα στη μέρα καταδείκνυαν αργό ρυθμό ανάκαμψης στην Κίνα, με τις πωλήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου να σημειώνουν αύξηση 8,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, έναντι του προσδοκώμενου 11,5%. Επιπλέον, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά μόλις 4,4% και η βιομηχανική παραγωγή κατά 6,4%, ενώ αναμενόταν 7,8%.

Έπειτα από τις ανακοινώσεις, οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σε ελεύθεση πτώση, όπως και οι μετοχές μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων. Ενδεικτικά, η Exxon Mobil υποχώρησε κατά περίπου 4% μέσα στη μέρα και η Chevron κατά 1%.

Στο κόκκινο βρίσκεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με την Tesla να ηγείται της πτώσης, έπειτα από την ανακοίνωση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα διερευνηθεί σχετικά με τον αυτόματο πιλότο που διαθέτει σε τουλάχιστον 765.000 οχήματά της. Πρόκειται για έρευνα που ακολουθεί μία σειρά ατυχμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων 17 άτομα τραυματίστηκαν και ένα έχασε τη ζωή του. Ειδικότερα, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,20%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News