Business & Finance Κυριακή 15/08/2021, 09:45
ΑΓΟΡΕΣ

Κι όμως, δεν είναι το Bitcoin το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα

Σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή Μαρκ Κιούμπαν

Κι όμως, δεν είναι το Bitcoin το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα

Το Bitcoin είναι το δημοφιλέστερο και το μεγαλύτερο, με διαφορά, βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα στον πλανήτη. Ωστόσο δεν είναι το πιο ισχυρό ως μέσο πληρωμής, ως πραγματικό νόμισμα δηλαδή, σύμφωνα με τον Μαρκ Κιούμπαν, μεγαλοεπενδυτή και ιδιοκτήτη της ομάδας Dallas Mavericks. Τα πρωτεία σε αυτό το πεδίο έχει όπως λέει το Dogecoin – ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε ως αστείο, για να πρωταγωνιστήσει στα memes που κυκλοφορούν στα social media, αλλά έφτασε να πρωταγωνιστεί στις χρηματιστηριακές πλατφόρμες και τώρα και στην πραγματική αγορά. 

Οι Dallas Mavericks δέχονται το Dogecoin ως μέσο πληρωμής για εμπορεύματά τους από τον Μάρτιο. Μάλιστα σε μία προσπάθεια να δώσει περαιτέρω ώθηση στη χρήση του ο Κιούμπαν ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα προσφέρει «ειδικές τιμές» σε όσους το επιλέξουν ως μέσο πληρωμής για εισιτήρια αγώνων, φανέλες, αναμνηστικά κτλ. 

Κι όμως, δεν είναι το Bitcoin το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα-1

Ο μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει ότι το Dogecoin έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. «Είναι πολύ απλά ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Η κοινότητα του doge είναι σαφώς πιο ισχυρή από εκείνη του Bitcoin όσον αφορά στη χρήση ως μέσου πληρωμής».

Και τον περασμένο Απρίλιο ο Κιούμπαν είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το Dogecoin είναι το «ένα κρυπτονόμισμα» που οι άνθρωποι πράγματι χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους. Αντιθέτως βλέπει το Bitcoin περισσότερη ως μία «ψηφιακή εκδοχή του χρυσού», όπως έχει πει σε τηλεοπτική του εμφάνιση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News