Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 23:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με τέσσερα διαδοχικά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με τέσσερα διαδοχικά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 

Η επικρατούσα γενικευμένη ευφορία στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη τη Wall Street, η οποία είναι κλείνει «την πόρτα» αυτής της εβδομάδας με τους  Dow Jones και S&P 500 να έχουν καταγράψει ιστορικά υψηλά ρεκόρ για τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,05% ήτοι 15,53 μονάδες για να κλείσει στις 35.515,38 μονάδες έχοντας σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 35.551,56.

Ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 4.468 μονάδες σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ ισχνά κέρδη 0,04% παρουσίασε και ο Nasdaq, στις 14.822,90 μονάδες. 

Ο αρχικός ενθουσιασμός από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Dinsey για το β΄ τρίμηνο του 2021, διάστημα που αυξήθηκαν ανέλπιστα πολύ οι συνδρομητές στην υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία Disney+, ατόνησε στη συνέχεια κι εξού και τα περιορισμένα κέρδη των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Κι αυτό γιατί στη διάρκεια της συνεδρίασης είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί σε χαμηλό δεκαετίας. Η ανακοίνωση αυτή τράβηξε προς τα πίσω το αμερικανικό χρηματιστήριο, όχι όμως τόσο πολύ που να περάσει σε αρνητικό έδαφος.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφονται ιστορικά υψηλά ρεκόρ στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, καθώς έχει αναθερμανθεί η αίσθηση των επενδυτών ότι η οικονομία ανακάμπτει, αφενός από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2021, αφετέρου την έγκριση από τη Γερουσία του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Παράλληλα ενισχυτικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση στο 0,5% από 0,9%. 

Μετά τα νέα στοιχεία αυτής της εβδομάδας που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, ενώ οι τιμές παραγωγού σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τους σε περισσότερο από μια δεκαετία, οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στη συνάντηση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Τζάκσον Χολ αργότερα αυτό το μήνα, προκειμένου να αφουγκραστούν τις μελλοντικές προθέσεις τους. 

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι έχει έρθει ο καιρός η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αποσύρει τη νομισματική της στήριξη και στο πλαίσιο αυτό να εξετάσει της μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News