Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 17:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Συμμετέχει στο πάρτι» με τα ιστορικά ρεκόρ ανά τον κόσμο 

H εβδομάδα θα κλείσει με θετικό πρόσημο για το αμερικανικό χρηματιστήριο

Wall Street: «Συμμετέχει στο πάρτι» με τα ιστορικά ρεκόρ ανά τον κόσμο 

Από το σημερινό «πάρτι» στα χρηματιστήρια όπου τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ καταρρίπτονται σαν ντόμινο, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η «μεγάλη κυρία» των χρηματιστηριακών αγορών, η Wall Street. 

Έτσι με το που ακούστηκε ο ήχος από το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης, οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν με τη σειρά τους ιστορικά υψηλά ρεκόρ, καταρρίπτοντας τα υψηλότερά τους επίπεδα για τέταρτη διαδοχική ημέρα. Ωστόσο στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης κινούνται με ισχνή άνοδο. 

Οι επενδυτές για άλλη μια ημέρα δείχνουν σαφή προτίμηση προς τις μετοχές αξίας και όχι προς αυτές της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης ο τεχνολογικός Nasdaq να κινείται οριακά υπό του μηδενός. 

Τους επενδυτές τους διακρίνει μια αποστροφή το τελευταίο διάστημα για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μια τάση που έχει αρχίσει και στη συνέχεια μεταδόθηκε και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, από την Κίνα και την πρόθεση του Πεκίνου να περιορίσει την περαιτέρω γιγάντωση των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών της χώρας. 

Οι ρυθμιστικές αρχές ομόφωνα σε όλες τις προηγμένες οικονομίες διαμαρτύρονται για τη δεσπόζουσα θέση που έχουν οι Big Tech στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Σχεδόν σε καθημερινή βάση κάνουν την εμφάνισή τους συζητήσεις, για την ισχύ που απολαμβάνουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως και πόσο οι ίδιες με τις πρακτικές τους διασφαλίζουν αυτή την επικρατούσα ευνοϊκή κατάσταση γι αυτές. 

Στα της Wall Street, η εβδομάδα θα κλείσει με θετικό πρόσημο για το αμερικανικό χρηματιστήριο, μια εβδομάδα κατά την οποία τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν ικανοποιητικά από τη στιγμή που οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν, ενώ και ο πληθωρισμός τον Ιούλιο επιβραδύνθηκε σε μηνιαία βάση στο 0,5% από 0,9% τον Ιούνιο, αν και σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 13 ετών. 

Ένα κύμα σκεπτικισμού στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, είναι σίγουρο ότι έχει ξεσηκώσει η άνοδος των τιμών παραγωγού τον Ιούλιο σε υψηλό δεκαετίας σε ετήσια βάση, ένας πρόδρομος δείκτης για το πώς θα κινηθεί μελλοντικά. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News