Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Γι άλλη μια ημέρα πρωταγωνίστησαν τα μακροοικονομικά στοιχεία στους επενδυτικούς κύκλους

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Το τρίτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν σήμερα Πέμπτη οι Dow Jones και S&P 500, στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξή της κινήθηκαν πτωτικά. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,04% ήτοι 14,88 μονάδες, κλείνοντας στις 34.999,85 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έκανε πέρασμα από τις 35.510,77 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Νέο υψηλό ρεκόρ και για τον S&P 500 που έκλεισε με άνοδο 0,27%, στις 4.460,83 μονάδες, στο +0,35% και στις 14.816,26 μονάδες ο Nasdaq. 

Γι άλλη μια ημέρα πρωταγωνίστησαν τα μακροοικονομικά στοιχεία στους επενδυτικούς κύκλους, καθώς σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα και αυτά για τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 375.000, επίπεδο σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Παράλληλα στις ΗΠΑ οι τιμές παραγωγού έτρεξαν με ρυθμό 1% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια η αύξηση που καταγράφηκε ανήλθε στο 7,8%, η μεγαλύτερη άνοδος για περισσότερο από μια δεκαετία. Η συνεχιζόμενη άνοδος στις τιμές παραγωγού είναι ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καθώς αυξάνει το κόστος στις πρώτες ύλες των επιχειρήσεων.

Μετά το αρχικό «μούδιασμα», στη συνέχεια με την αρωγή των μετοχών των Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet και Facebook, οι μετοχές των αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά. Πολύτιμοι «συμπαραστάτες» στην αναστροφή του αρχικού αρνητικού κλίματος και οι μετοχές των Tesla, Nvidia και Moderna.

Σύμφωνα με τον Τιμ Γκρίσκι, επικεφαλής επενδύσεων στην Inverness Counsel, η «στροφή στις Big Tech είναι απλώς μια ευκαιρία. Ο τεχνολογικός κλάδος κινείται πτωτικά περίπου μία εβδομάδα, επιβαρύνοντας σημαντικά την αγορά».

Μεταξύ των κλάδων του S&P 500 ο υγειονομικός και ο τεχνολογικός ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, ενώ στην αντίπερα όχθη, της ενέργειας και των πρώτων υλών παρουσίασαν τη χειρότερη εικόνα, επηρεασμένοι από τη σημερινή πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News