Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συνεχίζουν να καταρρίπτουν τα ρεκόρ τον Αύγουστο 

Ο κλάδος που πρωταγωνίστησε ήταν ο ασφαλιστικός ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,96%

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συνεχίζουν να καταρρίπτουν τα ρεκόρ τον Αύγουστο 

Δίχως «φρένα» κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τον Αύγουστο, καταρρίπτοντας και σήμερα το ιστορικό τους υψηλό ρεκόρ και επεκτείνοντας κατά εννέα συνεδριάσεις το σπάσιμο του ρεκόρ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έως τώρα στη διάρκεια του Αυγούστου σε κάθε συνεδρίαση σημειώνουν νέο ρεκόρ, ένα από τα μεγαλύτερα σερί στην ιστορία τους αναφορικά με τα ρεκόρ και η μεγαλύτερη σε διάρκεια κερδοφόρα πορεία τους από τον περασμένο Ιούνιο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 474,84 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα και ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά τα κέρδη του της τάξεως του 0,70%, στις 15.937,51 μονάδες. 

Ο κλάδος που πρωταγωνίστησε ήταν ο ασφαλιστικός ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,96%, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον συγκεκριμένο δείκτη. 

Η μετοχή της βρετανικής Aviva κατέγραψε κέρδη 3,46%, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 στη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει τουλάχιστον 4 δισ. λίρες με τη μορφή μερισμάτων στους μετόχους.

Άνοδο 3,82% σημείωσε η μετοχή της ελβετικής ασφαλιστικής Zurich Insurance Group, η οποία ανέφερε αύξηση 60% στα λειτουργικά κέρδη της κατά το α΄ εξάμηνο του 2021. Άλμα 7,32% πραγματοποίησε η μετοχή της ολλανδικής Aegon, μετά τη δημοσίευση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Κέρδη 1,60% σημείωσε η μετοχή της Adidas, μετά την ανακοίνωση για πώληση της Reebok, με το ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 2,1 δισ. ευρώ (2,46 δισ. δολάρια) και την Authentic Brands Group να αποτελεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, του Παρισιού πρόσθεσε 0,36%, του Μιλάνου 0,38%, ενώ αυτό του Λονδίνου κινήθηκε προς διαφορετική κατεύθυνση υποχωρώντας 0,37%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News