Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 17:41
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σταθεροποιητικές τάσεις με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Ο STOXX 600 «τρέχει» το καλύτερο σερί του από τον περασμένο Ιούνιο

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σταθεροποιητικές τάσεις με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, επεκτείνοντας το σερί των διαδοχικών καταρρίψεων στις εννέα συνεδριάσεις, παρά το γεγονός ότι σήμερα οι παρουσιάζουν μια τάση σταθεροποίησης. 

Ο Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός, ωστόσο έχει φθάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας έως τις 775,13 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι αυτός που διατηρεί τον πανευρωπαϊκό δείκτη σε θετικό έδαφος έστω και οριακά, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της βρετανικής Aviva, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 στη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει τουλάχιστον 4 δισ. λίρες με τη μορφή μερισμάτων στους μετόχους.

Στήριξη επίσης προσφέρει και η μετοχή της ελβετικής ασφαλιστικής AG, η οποία ανέφερε αύξηση 60% στα λειτουργικά κέρδη της κατά το α΄ εξάμηνο του 2021. «Άλμα» πλέον του 8% πραγματοποιεί η μετοχή της ολλανδικής Aegon, μετά τη δημοσίευση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Στον αντίποδα ο κλάδος των πρώτων υλών συγκρατεί τον πανευρωπαϊκό δείκτη, καθώς η υποχώρηση που καταγράφουν οι τιμές των εμπορευμάτων επιβαρύνει συνολικά τον κλάδο.

Ο STOXX 600 «τρέχει» το καλύτερο σερί του από τον περασμένο Ιούνιο, καθώς ο συνδυασμός των ισχυρών αποτελεσμάτων από τις ευρωπαϊκές εταιρείες και τα μηνύματα ελπίδας που μεταφέρουν τα μακροοικονομικά στοιχεία, έχει προτρέψει τους επενδυτές να τοποθετηθούν στις ευρωπαϊκές μετοχές, σε έναν μήνα που παραδοσιακά καταγράφονται «σκαμπανεβάσματα» στα χρηματιστήρια εξαιτίας της απουσίας των επενδυτών για τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 075%, του Παρισιού 0,38%, όσο και του Μιλάνου, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,42%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News