Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνευρη έναρξη μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας 

«Παραφωνία» η σημερινή ανακοίνωση για τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο

Wall Street: Άνευρη έναρξη μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας 

Υποτονικά κινείται η Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 χθες, σε μια ημέρα που όπως και χθες τα μακροοικονομικά στοιχεία έστειλαν ελπιδοφόρα μηνύματα. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου υποχώρησαν στις 375.000, από τις αναθεωρημένες 387.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, επίπεδο που ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα υποχώρηση σημείωσαν και τα εν ενεργεία επιδόματα ανεργίας, από 2.980 εκατ., στα 2,866 εκατ.

Τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, έρχονται σε συνέχεια των στοιχείων για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο, ο οποίος μπορεί σε ετήσια βάση να παρέμεινε σε υψηλό 13 ετών, σε μηνιαία όμως επιβραδύνθηκε και επιβραδύνθηκε αισθητά στο 0,5%, από 0,9% τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από μήνα σε μήνα σε διάστημα 15 μηνών. 

Μοναδική «παραφωνία» η σημερινή ανακοίνωση για τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο, οι οποίες έτρεξαν με ρυθμό 1% σε μηνιαία και 7,8% σε ετήσια βάση, ωστόσο ένα χρόνο πριν οι τιμές εξαιτίας της πανδημίας είχαν πέσει στα «τάρταρα». 

Από το πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σήμερα ανακοινώνουν τις οικονομικές του επιδόσεις για το β΄τρίμηνο του 2021, η Walt Disney, η Airbnb και η εταιρεία παράδοσης γευμάτων Doordash. 

Η μετοχή της τελευταίας κινείται πτωτικά, μετά τις αναφορές ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για εξαγορά της εταιρείας παράδοσης ειδών μαναβικής Instacart, αντί του ποσού μεταξύ των 40 δισ. και 50 δισ. δολαρίων, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν ευδοκίμησαν καθώς τέθηκαν ζητήματα μονοπωλιακής υφής. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης, ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,24%, ο S&P 500 καταγράφει περίπου τις ίδιες απώλειες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,40%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News