Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 17:47
ΑΓΟΡΕΣ

Poly Network: Οι χάκερς επιστρέφουν μέρος των κλεμμένων 600 εκατ. δολαρίων 

Poly Network: Οι χάκερς επιστρέφουν μέρος των κλεμμένων 600 εκατ. δολαρίων 

Μέρος των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων αξίας 600 εκατ. δολαρίων έχουν αρχίσει να επιστρέφουν οι χάκερς σύμφωνα με το CNBC, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί για κλοπή σε αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Η Poly Network, η εταιρεία που δέχθηκε την κυβερνοεπίθεση, χθες Τρίτη στην ανακοίνωσή της για την επίθεση απηύθυνε έκκληση στους χάκερς να έρθουν σε επαφή μαζί της και να επιστρέψουν τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία. Η Poly Network διαθέτει μια πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα σε διαφορετικά συστήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, να συνδέονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους. 

Στην ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η εταιρεία αναφέρει ότι η εν λόγω κυβερνοεπίθεση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ένα σύστημα στο οποίο πραγματοποιούνται συναλλαγές απουσία ενδιάμεσων και ρυθμίσεων. 

Σήμερα οι χάκερς άρχισαν να επιστρέφουν μέρος των κλεμμένων και μέχρι το μεσημέρι ώρα Λονδίνου είχαν επιστρέψει περισσότερα από 4,8 εκατ. δολάρια. Προηγούμενος είχαν στείλει μήνυμα ενσωματωμένο σε μια συναλλαγή με κρυπτονίσμα, στο οποίο ανέφεραν ότι ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν τα κεφάλαια. 

Σύμφωνα με τον Τομ Ρόμπινσον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία αναλύσεων για την τεχνολογία blockchain, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση «υποδεικνύει τη διαφάνεια της τεχνολογίας, καθώς ακόμη και αν κάποιος κλέψει περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα είναι πολύ δύσκολο να τα ρευστοποιήσει ή να τα ξεπλύνει».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News