Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Phoenix Vega Mezz: Από 12/08 η διαπραγμάτευση των μετοχών στην ΕΝ.Α. PLUS

Οι μέτοχοι του νέου εταιρικού σχήματος είναι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Πειραιώς

Phoenix Vega Mezz: Από 12/08 η διαπραγμάτευση των μετοχών στην ΕΝ.Α. PLUS

Από την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών ονομαστικών μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΕΝ.Α. PLUS. Η αξία κάθε μετοχής ανέρχεται στο 0,05 ευρώ, ενώ συνολικά θα διατεθούν 1,250 εκατ. μετοχές προς διαπραγμάτευση. 

Υπενθυμίζεται ότι η Phoenix Vega Mezz είναι το νέο εταιρικό σχήμα που προέκυψε από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega της Τράπεζας Πειραιώς. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 62,5 εκατ. ευρώ και κατέχει το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Phoenix και το 45% των ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Vega, με κουπόνι 9% και 7% αντίστοιχα. 

Οι μέτοχοι του νέου εταιρικού σχήματος είναι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Πειραιώς, οι οποίο για κάθε μετοχή της τράπεζας που διέθεταν απέκτησαν μια της Phoenix Vega Mezz, με αποκοπή 0,05% της αξίας της μετοχής της τράπεζας Πειραιώς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η εταιρεία Phoenix Vega Mezz PLC (η “Εταιρεία”) ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 1.250.367.229 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης, της Εταιρείας στη γενική κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς, ΕΝ.Α. PLUS, του Χρηματιστηρίου Αθηνών (“ΕΝ.Α. PLUS”). Στις 4 Αυγούστου 2021 η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την ένταξη των μετοχών της Εταιρείας στην ΕΝ.Α. PLUS (η “Ένταξη”). Σύμβουλος ΕΝ.Α. της Εταιρείας για την Ένταξη είναι η Grant Thornton AE.
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας είναι ΦΒΜΕΖΖ με ελληνική γραμματοσειρά και PVMEZZ με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €0,05 ανά μετοχή. Οι μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης.
Το Πληροφοριακό Έγγραφο που συντάχθηκε για την Ένταξη των μετοχών στην ΕΝ.Α. PLUS είναι διαθέσιμο από τις 4 Αυγούστου 2021 σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της “Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.” (https://www.athexgroup.gr/el/web/guest/companiesnew-listings), της Εταιρείας (www.phoenixvegamezz.com.cy) και του Συμβούλου ΕΝ.Α. (https://www.grantthornton.gr). Οι μέτοχοι που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν µε τον κο. Σγάγια Ιωάννη (Μητροπόλεως 9, 1ος Όροφος, 10557, Αθήνα, τηλ: (+30) 210 333 5039, e-mail: [email protected])».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News