Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 15:46
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια μετά το χθεσινό ράλι

Το πετρέλαιο δείχνει ότι δεν μπορεί να συνέλθει από τη «βύθιση» της προηγούμενης εβδομάδας

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια μετά το χθεσινό ράλι

Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι έχει υποχωρήσει το πετρέλαιο, μένοντας από δυνάμεις μετά το χθεσινό ράλι στο οποίο εκδόθηκαν οι τιμές του. 

Περί τις 15:40 ώρα Ελλάδος η τιμή του μπρεντ κατέγραφε απώλειες 1,95% στα 69,27 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο της τάξεως του 2,3% στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ αυτή του αργού υποχωρεί κατά 1,93% στα 66,95 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αλλαγή αυτή πλεύσης των τιμών του ορυκτού καυσίμου συνετέλεσε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία προέτρεψε τον ΟΠΕΚ και τις χώρες-μέλη του αυξήσουν την παραγωγή τους, διότι η τωρινή προσφορά δεν είναι επαρκής και ενδεχομένως αυτή η έλλειψη να μετατραπεί σε ένα απειλητικό παράγοντα για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. 

Το πετρέλαιο δείχνει ότι δεν μπορεί να συνέλθει από τη «βύθιση» της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν η χειρότερη για μήνες, με την τιμή του μπρεντ και του αργού να σημειώνουν εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 6%, εν μέσω ανησυχιών ότι η προέλαση της παραλλαγής Δέλτα πιθανώς να επιφέρει νέους περιορισμούς και μείωση των μετακινήσεων και των ταξιδιών. Παρά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας η τιμή του μπρεντ καταγράφει κέρδη περί του 35% από την αρχή του τρέχοντος έτους.  

Η αγορά του πετρελαίου βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή επί του παρόντος, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία στέλνουν διφορούμενα μηνύματα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησαν τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανέφερε ότι η αύξηση της απασχόλησης και η συνεπακόλουθη άνοδος των μετακινήσεων έχουν δώσει ώθηση στη ζήτηση για βενζίνη. 

Χθες το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανέφερε περαιτέρω συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα κατά 816.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. Αργότερα θα ανακοινώσει τα στοιχεία της αναφορικά με τα αποθέματα της προηγούμενης εβδομάδας και η ΕΙΑ, στοιχεία που ανεμένεται επίσης να δείξουν συρρίκνωση των αποθεμάτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News