Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ Dow και S&P 500 με φόντο τα 1 τρισ.δολάρια σε υποδομές

Wall Street: Ρεκόρ Dow και S&P 500 με φόντο τα 1 τρισ.δολάρια σε υποδομές

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, με στήριγμα τις λεγόμενες «κυκλικές» μετοχές, από τη στιγμή που η Γερουσία έδωσε το «πράσινο φως» για το πακέτο ύψους 1 τρισ.δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές. 

Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί τώρα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα ανοίξει το δρόμο για τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ για την κατασκευή δρόμων, αεροδρομίων και άλλων μεγάλων έργων. Το σχέδιο υποδομών, που περιλαμβάνει δαπάνες ύψους 550 δισ.δολαρίων σε μεταφορές και δίκτυα ευρέος φάσματος, αναμένεται να στηρίξει την οικονομία, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται να φθάνει στην κορύφωσή του. 

Πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι κλάδοι ενέργειας, βαριάς βιομηχανίας και πρώτων υλών, οι οποίοι είθισται να ωφελούνται από την ανάκαμψη της οικονομίας, με τις μετοχές μεγάλων ονομάτων όπως Caterpillar, Deere και Vulcan Materials να ενισχύονται 2% έκαστη. O κλάδος ενέργειας βρήκε στήριγμα στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου 3% μετά την χθεσινή πτώση. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 163 μονάδες βάσης ή 0,46%, κλείνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 35.264,9 μονάδων με βασικό στήριγμα την Caterpillar. Στο νέο ρεκόρ των 4.433,10 μονάδων και ο S&P 500, αν και ενισχύθηκε οριακά μόλις 0,02%. Αντίθετα, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε 0,55%, καθώς η άνοδος των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων πάνω από το 1,30% στη σημερινή συνεδρίαση άσκησε πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας. 

Η άνοδος των αποδόσεων ευνόησε ωστόσο τον κλάδο τραπεζών, με τις μετοχές των Wells Fargo, Goldman Sachs και Bank of America να ενισχύονται από 1% έως 2%. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της AMC ενισχύθηκε αρχικά πριν αλλάξει πορεία και επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος. Η εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερες ζημίες απ΄ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο τρίμηνο και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin στις αίθουσες κινηματογράφων της από φέτος. 
 

moneyreview.gr 

  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News