Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 23:25
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

Σε ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

Με ιστορικό υψηλό έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας στη Wall Street, με τις προσδοκίες των επενδυτών να είναι στραμμένες στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παραβλέποντας τα αρνητικά στατιστικά στοιχεία για την οικονομία. Από τις μετοχές ξεχώρισε η Boeing με άνοδο 7%, μετά τη μεγάλη παραγγελία για 75 ακόμη αεροσκάφη 737 MAX που έλαβε από τη Ryanair, σε μία εξέλιξη που δίδει νέα ώθηση στον αμερικανικό κολοσσό. Σε άνοδο 5% και η μετοχή της Tesla, καθώς αναβαθμίστηκε από τη Goldman Sachs συστήνοντας στους επενδυτές να την αγοράσουν εν όψει της εισαγωγής της στο δείκτη S&P 500.

Ωστόσο, προς στιγμή οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones δέχθηκαν κάποιες συγκρατημένες πιέσεις από την είδηση ότι η Pfizer υποβάθμισε το στόχο της για την κυκλοφορία του εμβολίου της μετά από προβλήματα που προέκυψαν στην αλυσίδα τροφοδοσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η Pfizer αναμένεται να θέσει σε κυκλοφορία τις μισές δόσεις του εμβολίου από αυτές που προγραμμάτιζε αρχικά.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ παρουσίασαν μεν μείωση στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, όμως παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις 712.000, ενώ την ίδια στιγμή η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών το Νοέμβριο. Αναλυτές της αγοράς δεν αναμένουν επιστροφή των οικονομικών στοιχείων στην κανονικότητα πριν από την ευρείας κλίμακας κυκλοφορία εμβολίου, με την αγορά να προεξοφλεί την εξέλιξη αυτή εντός του πρώτου ή του δεύτερου τριμήνου του 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News