Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 19:46
ΑΓΟΡΕΣ

Eυρωπαϊκές μετοχές: Εβδομο διαδοχικό ρεκόρ

Eυρωπαϊκές μετοχές: Εβδομο διαδοχικό ρεκόρ

Xωρίς τελειωμό συνεχίζονται τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά για τις ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες κινήθηκαν και σήμερα σε αυτό τον ρυθμό για έβδομη συναπτή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές πήραν θάρρος από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στατιστικά, παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,4% κλείνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 472,95 μονάδων. 

Πρωταγωνιστής ήταν ο κλάδος ταξιδίων και ψυχαγωγίας, καθώς η μετοχή της Flutter Entertainment, του μεγαλύτερου στον κόσμο ομίλου online στοιχημάτων, ενισχύθηκε 8,6% μετά την πρόβλεψη ότι οι αμερικανικές δραστηριότητές του θα επιστρέψουν σε κερδοφορία έως το 2023. Ξεχώρισε και η μετοχή της HelloFresh με έδρα το Βερολίνο, ενισχυόμενη 10%, αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, χάρη στην αύξηση της πελατειακή της βάσης. 

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά, η Goldman Sachs αναθεώρησε το στόχο της για το δείκτη STOXX 600 σε ορίζοντα 12μήνου στις 520 μονάδες από τις 480 που είχε δώσει αρχικά, λέγοντας ότι βλέπει αξία στις τράπεζες, στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες. Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά και το στόχο της για το δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο στις 7.900 από 7.600 μονάδες. 

Στους χαμένους συγκαταλέγονται οι μετοχές της Air France και της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Accor, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση εξαιτίας των υψηλών επιπέδων Covid-19 στη Γαλλία. Σε πτώση 3% και η μετοχή της ελβετικής αλυσίδας καταστημάτων duty free Dufry, παρά το γεγονός ότι αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ροή ρευστού της στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,16%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο 0,10%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 0,40%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,24%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,35%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

  
   
  
   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News