Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 16:26
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έναρξη εβδομάδας σε αναζήτηση κατεύθυνσης 

Σήμερα οι κλάδοι των πρώτων υλών και ο ενεργειακός κινούνται πτωτικά

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έναρξη εβδομάδας σε αναζήτηση κατεύθυνσης 

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την κερδοφόρα πορεία τους στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, με την υποχώρηση που καταγράφουν σήμερα οι τιμές των εμπορευμάτων να συγκρατούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ο Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,14%, κινούμενος χαμηλότερα από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ των 471,03 μονάδων το οποίο και σημείωσε την περασμένη Παρασκευή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε ιστορικά υψηλά ρεκόρ και στις πέντε συνεδριάσεις, στην καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Μάιο. 

Σήμερα οι κλάδοι των πρώτων υλών και ο ενεργειακός κινούνται πτωτικά, με τις μετοχές των πετρελαϊκών Shell, BP και Total να καταγράφουν απώλειες πέραν του 1%. 

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών, Rio Tinto, BHP Group και Glencore, ενώ υποχώρηση περί του 1% καταγράφει ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Από τους βασικούς κλάδους του STOXX 600 αυτός των τροφίμων και ποτών κινείται ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας παράδοσης γευμάτων Deliveroo (+6%) ότι η γερμανική ανταγωνίστρία της Delivery Hero (-2,21%), απέκτησε ποσοστό 5,09% των μετοχών της.

Τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας, οι οποίες κατέβασαν αναπάντεχα ταχύτητα τον Ιούλιο, την ίδια ώρα που οι τιμές παραγωγού επιταχύνθηκαν, είναι ένα σημείο προβληματισμού για τους επενδυτές σήμερα, το ενδιαφέρον των οποίων αυτή την εβδομάδα στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου κινούνται με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,05%, με το ίδιο ποσοστό κινείται ανοδικά όμως το Παρίσι, στο +0,36% το Μιλάνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News