Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Mε ρεκόρ ο S&P 500 και ο Nasdaq με στήριγμα τα μακροοικονομικά

Wall Street: Mε ρεκόρ ο S&P 500 και ο Nasdaq με στήριγμα τα μακροοικονομικά

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση, με στήριγμα τα στοιχεία που έδειξαν μείωση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, παρότι το ενδιαφέρον όλο είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,6% αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό στις 4.429,10 μονάδες, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ βρέθηκε και ο Nasdaq με κέρδη 0,8%, τα οποία τον ώθησαν στις 14.895,12 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 271 μονάδες ή 0,8%, κλείνοντας στις 35.064,25 μονάδες.  

Ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 14.000 στις 385.000 στη διάρκεια της εβδομάδας ές τις 31 Ιουλίου, ενώ οι απολύσεις υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των 21 ετών τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επιχειρήσεις κράτησαν το προσωπικό τους τη στιγμή δε που αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. 
  
Ολοι οι κλάδοι του S&P 500 σημείωσαν άνοδο, με εξαίρεση την υγεία, η οποία παρασύρθηκε από την πτώση της μετοχής της Cigna από τη στιγμή που η εταιρεία προέβλεψε ότι η κερδοφορία της θα υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.    

Η προσοχή τώρα εστιάζεται στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση, με αναλυτές να επισημαίνουν ότι πιθανόν απογοητευτικά νούμερα θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτηματικά ως προς την ανάκαμψη της οικονομίας, αν και  παράλληλα θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την υποστηρικτική στάση της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο κλάδος ταξιδίων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, ανέκαμψε από τις απώλειες της Τετάρτης, με την American Airlines να καταγράφει κέρδη άνω του 7% και την Caesars Entertainment περισσότερο από 6%. Σε άνοδο και ο ενεργειακός κλάδος, καθώς η τιμή brent επέστρεψε πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. 

moneyreview.gr

 

 
 
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News