Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 17:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο πράσινο οι δείκτες, αλλά επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Wall Street: Στο πράσινο οι δείκτες, αλλά επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Οριακά κέρδη καταγράφονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ, ο οποίος ανήλθε στις 385.000, κοντά στο αναμενόμενο. Η γενική εικόνα των αγορών στις ΗΠΑ είναι θετική, καθώς όσα οικονομικά αποτελέσματα αμερικανικών επιχειρήσεων δημοσιεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα ήταν ευοίωνα. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την ταχύτητα της οικονομικής ανάκαμψης και την πορεία του εργασιακού τομέα μετά τα lockdown.

Η επιφυλακτικότητα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα χθεσινά στοιχεία της ADP, η οποία έδειξε χαμηλότερη από το προσδοκόμενο αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Επίσης, αύριο αναμένονται συνολικά αποτελέσματα σχετικά με τον εργασιακό κλάδο, τα οποία θα είναι ενδεικτικά της πορείας της ανάκαμψης και της γενικής κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο δεύτερο εξάμηνο του ετους «ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός για τους εργαζόμενους, ιδίως στον κλάδο της φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη στους μισθούς, και θα δώσει ώθηση στα εισοδήματα των νοικοκυριών και τις καταναλωτικές δαπάνες», σχολίασε στο CNBC η Abbey Omodunbi, επικεφαλής οικονομολόγος στην PNC.

Ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,39% και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδη 0,57%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος σημείωνε κέρδη από την αρχή της εβδομάδας, κινείται ανοδικά με κέρδη 0,53%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News