Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 18:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στην Εναλλακτική Αγορά οι μετοχές των Real Consulting – Phoenix Vega Mezz

Χρηματιστήριο: Στην Εναλλακτική Αγορά οι μετοχές των Real Consulting – Phoenix Vega Mezz

Την εισαγωγή των μετοχών της Real Consulting Παροχή Επιχειρησιακών Λύσεων Πληροφορικής στην κατηγορία ΕΝ.Α. PLUS της Εναλλακτικής Αγοράς ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, η Λεωφόρος Αθηνών έκανε αποδεκτό και το αίτημα της Phoenix Vega Mezz για ένταξη στην κατηγορία ΕΝ.Α. PLUS της Εναλλακτικής Αγοράς, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών.

Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης και το 45% των ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega, οι οποίες αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) της Πειραιώς. 

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Phoenix Vega Mezz PLC αναμένεται για την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, αφού ολοκληρωθεί η εταιρική πράξη της Πειραιώς (μείωση μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή σε είδος των μετοχών της Phoenix Vega Mezz)

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΝ.Α διαπραγματεύονται μετοχές και ομολογίες ανωνύμων εταιρειών και οι επενδυτές θα πρέπει να λαμβάνουν οιαδήποτε απόφασή τους για επένδυση, μόνο μετά από προσεκτική εξέταση του Πληροφοριακού Εγγράφου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News