Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 15:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα είναι ο ενεργειακός με άνοδο σχεδόν 2,40%

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Από εκεί που σταμάτησαν χθες συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καταγράφοντας για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα ιστορικό υψηλό ρεκόρ, εν μέσω μιας σειράς ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021, αλλά και πιο αισιόδοξες προβλέψεις των εταιρειών αυτών για την πορεία τους την τρέχουσα χρονιά. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,35% στις 466,08 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 466,26 μονάδες και καταρρίπτοντας το χθεσινό στις 465,84 μονάδες. 

Ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα είναι ο ενεργειακός με άνοδο σχεδόν 2,40%, με τα κέρδη της τάξεως των 2,8 δισ. δολαρίων της ΒΡ το προηγούμενο τρίμηνο να έχουν δώσει ώθηση και υπόλοιπες μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου σήμερα υποχωρούν. 

Στήριξη προσφέρει και ο κλάδος των τραπεζών πλησιάζοντας το +1,70%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας Societe Generale και της βρετανικής Standard Chartered, με τη δεύτερη να αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για το υπόλοιπο του 2021. 

Στον αντίποδα κατά 0,15% υποχωρεί ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις προειδοποιήσεις της BMW για προβλήματα στην παραγωγή της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών να προσθέτει επιπλέον προβληματισμό για το εν λόγω θέμα. 

Πτώση καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος της τάξεως του 0,44%, από τη στιγμή που στην Κίνα οι ρυθμιστικές αρχές έχουν βάλει γι άλλη μια φορά στο στόχαστρο τις εταιρείες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, ενώ παράλληλα η γερμανική Infineon, κατασκευάστρια ημιαγωγών, δήλωσε ότι οι συνθήκες στις αγορές που δραστηριοποιείται είναι πιεστικές. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, του Παρισιού προπορεύεται με κέρδη σχεδόν 0,90%, από σχετική απόσταση ακολουθούν Λονδίνο και Μιλάνο καταγράφοντας άνοδο 0,21% και 0,12% αντίστοιχα, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News