Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 07:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Στα ύψη τα κέρδη, επιβράδυνση στις πωλήσεις

Καθώς ανοίγουν οι οικονομίες, οι πωλήσεις επιστρέφουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα

Amazon: Στα ύψη τα κέρδη, επιβράδυνση στις πωλήσεις

Την κυριαρχία της Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα τριμήνου. Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος έβγαλε κέρδη σχεδόν 30 δισ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο, καθώς εκατομμύρια καταναλωτές κατέφυγαν στο διαδίκτυο για τις αγορές τους και την ψυχαγωγία τους. Ωστόσο το τελευταίο τρίμηνο οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων υποχώρησαν, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αρχίσουν να αναρωτιούνται για πόσο ακόμη μπορεί να διατηρηθεί το μομέντουμ. 

Η Amazon είχε πωλήσεις ύψους 113,1 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, οι οποίες και ήταν ελαφρώς χαμηλότερες των προβλέψεων αναλυτών, που είχαν θέσει τον πήχυ στα 115,4 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της ωστόσο ανήλθαν στα 7,8 δισ. δολάρια ή 15,12 δολ. ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 12,28 δολ. ανά μετοχή. 

Η μετοχή υποχώρησε έως και 7% στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές. Και τούτο γιατί κάποιοι θορυβήθηκαν από την πρόβλεψη της εταιρείας ότι το τρέχον τρίμηνο οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν κοντά στα 106 με 112 δισ. δολάρια και τα λειτουργικά κέρδη θα κυμανθούν από τα 2,5 έως τα 6 δισ. δολάρια. 

Ο οικονομικός διευθυντής της Amazon, Μπράιαν Ολσάβσκι, είπε ότι περιμένει πως η επιβράδυνση των εσόδων θα συνεχιστεί τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η οικονομία θα ανοίγει περισσότερο και οι πωλήσεις θα σταθεροποιούνται σε πιο «φυσιολογικά» επίπεδα, από εκείνα στα οποία εκτινάχθηκαν εν μέσω πανδημίας και lockdown. 

Την ίδια ώρα υψηλότατοι παραμένουν οι ρυθμοί προσλήψεων της Amazon. Το προσωπικό της αυξήθηκε κατά 64.000 εργαζομένους το δεύτερο τρίμηνο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS