Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 22:15
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Reuters: Στα 1.830 δολάρια ο χρυσός τους επόμενους μήνες – Θα υποχωρήσει το 2022

Reuters: Στα 1.830 δολάρια ο χρυσός τους επόμενους μήνες – Θα υποχωρήσει το 2022

Η τιμή του χρυσού αναμένεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο ελαφρώς πιο πάνω από το σημερινό επίπεδο των 1.830 δολαρίων η ουγκιά για την υπόλοιπη διάρκεια του έτους, προτού υποχωρήσει το επόμενο έτος, καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία και οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν τις συζητήσεις για μείωση των μέτρων στήριξης, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν στο τελευταίο poll του Reuters. 

H τιμή του πολύτιμου μετάλλου, που παραδοσιακά θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους έντονης αναστάτωσης, εκτινάχθηκε στο ιστορικό υψηλό άνω των 2.000 δολαρίων η ουγκιά όταν ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού, όμως έχασε έδαφος, όταν άρχισε να επιστρέφει η οικονομική δραστηριότητα. 

«Η ζήτηση για ασφαλές ενεργητικό θα αρχίσει να υποχωρεί όσο ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία και ο πληθωρισμός αποδεικνύεται προσωρινός», ανέφερε ο Τζούλιος Μπάερς, αναλυτής της Carsten Menke. 

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα ωστόσο, η τιμή θα βρει στήριγμα σε παράγοντες, όπως η ανάκαμψη της ζήτησης για χρυσό στα κοσμηματοπωλεία και την τάση εξασθένησης του δολαρίου, καθώς ανακάμπτουν οι αναδυόμενες αγορές. Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού θα ενθαρρύνει επίσης τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό, που θεωρείται ανιστάθμισμα στην άνοδο των τιμών. 

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του χρυσού θα κινηθεί στα 1.835 δολάρια η ουγκιά στο τρίτο τρίμηνο και στα 1.841 δολάρια στο τέταρτο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους. Για το 2021, βλέπουν τη μέση τιμή του πολύτιμου μετάλλου στα 1.812, ενώ το το 2022 στα 1.785 δολάρια. 

Αναφορικά με την τιμή αργύρου, οι οικονομολόγοι την βλέπουν στα 26,50 για φέτος, λίγο υψηλότερα από το σημερινό επίπεδο των 25.50 δολαρίων και στα 25 δολάρια το 2022. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
    
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News