Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 14:01
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις μετά το ανοδικό ξεκίνημα 

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις μετά το ανοδικό ξεκίνημα 

Δεν διατηρήθηκε το θετικό μομέντουμ από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις κατά τις οποίες κατέγραφε κέρδη, δείχνει να έχει μείνει από δυνάμεις. 

Ο Γενικός Δείκτης μετά την αρχική άνοδο έχει κάνει μεταβολή και υποχωρεί κατά 0,30% κινούμενος πέριξ των 873 μονάδων με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών να πλησιάζει τα 6,5 εκατ. τεμάχια. 

Η διόρθωση αυτή εν μέρει είναι αναμενόμενη, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο, όχι μόνο κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις βαριές απώλειες που υπέστη στις 19 Ιουλίου, αλλά ήδη από τη Δευτέρα διαπραγματεύεται υψηλότερα από το επίπεδο που βρέθηκε πριν από τις απώλειες αυτές και συγκεκριμένα στις 866,81 μονάδες. 

Το ανοδικό σερί των έξι συναπτών συνεδριάσεων (το μακροβιότερο από τις αρχές Απριλίου), προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία κερδών, φέρνοντας παράλληλα και τις ρευστοποιήσεις στο προσκήνιο.

Στη λογική αυτή κινείται σήμερα η μετοχή του Ελλάκτωρα καθώς υποχωρεί κατά 3,29% παρουσιάζοντας τις περισσότερες απώλειες στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή η οποία στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις «ηγήθηκε» των κερδών, ενισχυόμενη κατά 4,60% και 3,40% τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα. 

Αισθητές απώλειες της τάξεως του 2,42% καταγράφει και η μετοχή της Jumbo, ενώ πιο πίσω ακολουθούν οι μετοχές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. 

Οι μετοχές των τραπεζών παρά την αρχική αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται ανοδικά με εξαίρεση μόνο αυτή της Πειραιώς κι ενώ με σημερινή έκθεσή της η JP Morgan δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτές. 

Πιο αναλυτικά:

  • Alpha Bank: 0,19% 1,0700 ευρώ
  • Attica Bank 0,85% 0,1430 ευρώ
  • Eurobank 0,08% 0,7744 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα 0,81% 2,2440 ευρώ
  • Πειραιώς -0,81% 1,3450 ευρώ

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για τον τραπεζικό κλάδο το εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και παρά το επίμονο αγκάθι των κόκκινων δανείων πιστεύει ότι οι προοπτικές για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου οι ελληνικές τράπεζες είναι μία καλή επιλογή για όσους επιδιώκουν διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους. Ξεχωρίζουν, όπως σημειώνουν, οι προοπτικές των Alpha Bank και Eurobank. 

Υπό τις συνθήκες αυτές δίνουν τις ακόλουθες τιμές – στόχους: 

  • Αlpha Bank: 1,5 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα: 3,3 ευρώ
  • Τράπεζα Πειραιώς 1,9 ευρώ
  • Eurobank: 1,10 ευρώ 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News