Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 11:51
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Στήριγμα από τα εταιρικά κέρδη για Αθήνα και Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Στήριγμα από τα εταιρικά κέρδη για Αθήνα και Ευρώπη

Σε τροχιά ανόδου επέστρεψαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, απομακρύνοντας το βλέμμα τους από την Κίνα και εστιάζοντας την προσοχή τους σε ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η ανάκαμψη συνεχίζεται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που χθες έδειξε αντιστάσεις. Ο Γενικός Δείκτης οδεύει έτσι ολοταχώς προς τις 880 μονάδες. 

Στις 11:45 ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο 0,26% στις 878 μονάδες με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,4% και της μεσαίας καταγράφει άνοδο 0,2%. Σε μία ένδειξη του θετικού, αν και ελαφρώς υποτονικού, κλίματος που επικρατεί, το σύνολο σχεδόν των κλάδων κινούνται σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν με κέρδη 1,2% και 1,1% αντίστοιχα οι κλάδοι ταξιδιών – αναψυχής και πρώτων υλών. Οριακή είναι η άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%. Οι γαλλικές μετοχές οδηγούν την άνοδο, με τον CAC 40 στο Παρίσι να είναι στο +0,7%. Κέρδη 0,4% σε Φραγκφούρτη και Μιλάνο, ενώ σε ποσοστό 0,3% ενισχύεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News