Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα μέσα Μαίου ο Nasdaq

Wall Street: Στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα μέσα Μαίου ο Nasdaq

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα μέσα Μαίου κατέγραψε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για μεγάλα ανοίγματα εν αναμονή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας αλλά και τη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται αύριο. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με πτώση για πρώτη φορά μετά από έξι συνεδριάσεις. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5%, με «βαρίδι» τις μετοχές από τον κλάδο καταναλωτικών αγαθών, τεχνολογίας και ενέργειας. Μάλιστα προς στιγμή κατέγραφε απώλειες 1,1%. Με πτώση 0,2% και ο Dow Jones, αφού ενωρίτερα είχε υποχωρήσει και αυτός 266 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,2%. 

Apple, Microsoft και ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ η Amazon θα ακολουθήσει την επομένη. Οι μετοχές και των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών κινήθηκαν πτωτικά ασκώντας πιέσεις στον Nasdaq. Mε πτώση 2,3% και η μετοχή της Tesla, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη της, παρότι ανακοίνωσε δεκαπλασιασμό των κερδών της.

«Οι προσδοκίες είναι υπερβολικά υψηλές. Τα νούμερα είναι θετικά, όμως αναμένουμε τόσα πολλά που με το απλά καλό δεν αρκεί», λέει ο Πόλ Νόλτε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Kingsview Investment Management. 

Στο αρνητικό κλίμα συνετέλεσε και η ελεύθερη πτώση των εισηγμένων στα αμερικανικά χρηματιστήρια κινεζικών μετοχών από τον κλάδο της τεχνολογίας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στον απόηχο των νέων κανονισμών που υιοθετεί το Πεκίνο. 

Μία ακόμη ένδειξη ότι οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από το ρίσκο αποτελεί και το γεγονός ότι οι λεγόμενοι αμυντικοί τομείς, όπως real estate και εταιρείες κοινής ωφελείας, ήταν μεταξύ των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, παρότι οι αμερικανικές ομολογιακές αποδόσεις σημείωσαν πτώση. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News