Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Φρένο» εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Big Tech 

Χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της η Tesla τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου

Wall Street: «Φρένο» εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Big Tech 

Το γενικευμένο αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο έχει μεταφερθεί και στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να υποχωρούν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μία ημέρα μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν χθες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Οι αναταράξεις από τα χρηματιστήρια από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, έχουν μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα στα χρηματιστήρια να καταγράφονται εκροές. 

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας εντείνουν περισσότερο τον έλεγχό τους στις κινεζικές εταιρείες, αυτή τη φορά εστιάζοντας μετά τους τεχνολογικούς κολοσσούς στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές εταιρείες, οι οποίες εν μέσω της πανδημίας γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση, κυρίως εκείνες οι οποίες λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Η σημερινή ημέρα είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα, από τη στιγμή που μετά το πέρας της συνεδρίασης, ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο του 2021, τρεις εκ των Big Tech, οι δύο μοναδικές εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων (Apple, Microsoft) και η Alphabet μητρική της Google, με κεφαλαιοποίηση 1,87 τρισ. δολάρια.

Χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της η Tesla, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου, βρίσκοντας στήριξη τα έσοδά της από τις πωλήσεις των πιο φθηνών μοντέλων της. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44%, o S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,37%, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 0,51%. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News