Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Μάχη» για τις 870 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Μάχη» για τις 870 μονάδες

Αντιστάσεις στο αρνητικό διεθνές κλίμα προβάλλει λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τις 870 μονάδες και αναμένεται να δώσει μάχη για να κρατηθεί και τις επόμενες ώρες στα επίπεδα αυτά. 

Μετά τη νέα αιμορραγία στην κινεζική αγορά, η οποία έχει ρίξει τη σκιά της και στα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου, οι επενδυτές στην Αθήνα είναι λογικό να τηρούν στάση αναμονής. Δεν μένουν πάντως με το βλέμμα κολλημένο στο εξωτερικό. Η προσοχή τους στρέφεται τόσο στα επιδημιολογικά δεδομένα (που φέρνουν και τις ανησυχίες για νέα τοπικά lockdown) όσο και στις εγχώριες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Στο μέτωπο αυτό ξεχωρίζει η Mytilineos που εμφανίζοντας αύξηση κερδών και εσόδων το πρώτο εξάμηνο βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 1,6%. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση μόλις 0,1% στις 868 μονάδες, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει έως και τις 872 μονάδες. Τόσο ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης όσο και εκείνος της μεσαίας παρουσιάζουν οριακές μεταβολές.

Σε επίπεδο κλάδων οι τράπεζες βλέπουν τον δείκτη τους εν πολλοίς αμετάβλητο. Ξεχωρίζουν βιομηχανικά προϊόντα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με κέρδη 1,4%. Στον αντίποδα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι κλάδοι ασφαλειών (-0,75%) και τροφίμων (-0,45%). 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News