Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Nέο τριπλό ρεκόρ – Αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη

Wall Street: Nέο τριπλό ρεκόρ – Αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη

Mε νέο τριπλό ρεκόρ έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, επαναλαμβάνοντας την επίδοση της Παρασκευής, με «καταλύτη» την αισιοδοξία για τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος θα ήταν μεγαλύτερη εάν δεν συγκρατείτο από την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν όψει της συνεδρίασης της Fed.  

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,2% ή 83,36 μονάδες στο ιστορικό υψηλό των 35.144,91 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ με αντίστοιχη άνοδο έκλεισε και o S&P 500 στο ιστορικό υψηλό των 4.422,32 μονάδων, με κέρδη επίσης για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση. Ο Nasdaq με οριακή άνοδο 0,03% έκλεισε επίσης στο ρεκόρ των 14.840,71 μονάδων.

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες είχαν αγγίξει και ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά προτού χάσουν ελαφρώς έδαφος για να επανέλθουν δυναμικά στο τέλος της συνεδρίασης.  

Τα ραντάρ των επενδυτών είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατυπώσει νέες ανησυχίες ως προς τον υψηλό πληθωρισμό και για τις προοπτικές της οικονομίας. Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Fed είχε σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια το 2023, δηλ. ενωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν. 

Μέχρι στιγμής η συνεχιζόμενη αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη δεύτερου τριμήνου βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στην αγορά. 

Η Tesla, με άνοδο 2,2%, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα και οι υπόλοιπες κορυφαίες εταιρείες της τεχνολογίας, όπως Alphabet, Apple, Amazon.com, Facebook και Microsoft. Mέχρι στιγμής, η πλειονότητα των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών. Μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το 2009, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση 78,1% σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο. 

Ωστόσο, οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές έχασαν σημαντικό έδαφος αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τεχνολογικές αλλά και για τις εταιρείες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με ορισμένες μάλιστα μετοχές του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης να καταποντίζονται έως και 40%. 

Επίσης, το bitcoin ξεπέρασε σήμερα το βράδυ το φράγμα των 40.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, χάρη στο θετικό κλίμα της αγοράς. 

Στο μέτωπο όμως της οικονομίας, τα νέα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων μονοκατοικιών στις ΗΠΑ έδειξαν απρόσμενη πτώση τον Ιούνιο, κατά 6,6% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που αναλυτές περίμεναν άνοδο. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News