Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Μουδιασμένη» έναρξη στην εβδομάδα της Fed και των Big Tech 

Wall Street: «Μουδιασμένη» έναρξη στην εβδομάδα της Fed και των Big Tech 

Επιφυλακτικά έχει μπει στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, σε μια εβδομάδα ιδιαίτερα σημαντική καθώς αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει καμιά αλλαγή αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική. 

Εντούτοις οι αναλυτές και οι επενδυτές θα περιμένουν τις νέες εκτιμήσεις της Fed αναφορικά με την εικόνα της αγοράς εργασίας. 

Ωστόσο για το αμερικανικό χρηματιστήριο η εβδομάδα αυτή είναι σημαντική για έναν άλλο λόγο, καθώς «κατεβαίνουν στο γήπεδο» τα βαριά χαρτιά της Wall Street και συγκεκριμένα οι έξι μεγαλύτερες από πλευράς κεφαλαιοποίησης εταιρείες οι οποίες και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της πορείας τους για το β΄ τρίμηνο του 2021. 

Τον «χορό» ανοίγει σήμερα η Tesla μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης και ακολουθούν, οι FAAMGS (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft, Google).

Έως σήμερα περί του ενός τρίτου των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, με το 88% εξ αυτών να είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet. Αν διατηρηθεί αυτό το ποσοστό, τότε θα συνιστά το καλύτερο τρίμηνο για τις εταιρείες του S&P 500 από το 2008, όταν και η εταιρεία αναλύσεων άρχισε να καταγράφει τα εν λόγω στοιχεία.  

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά των συναλλαγών οι S&P 500 και Nasdaq εναλλάσσονται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους με μικρές μεταβολές με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,10%. 

moneyreview.gr
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News