Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οπισθοχώρηση για Αθήνα και Ευρώπη με το βλέμμα στα κρούσματα

Χρηματιστήριο: Οπισθοχώρηση για Αθήνα και Ευρώπη με το βλέμμα στα κρούσματα

Σε τροχιά πτώσης βρίσκει η έναρξη της εβδομάδας τους δείκτες των χρηματιστηριακών αγορών σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει αισθητή αύξηση κρουσμάτων, αλλά και εισαγωγών στα νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν φόβοι για νέα μίνι – lockdown και εμπόδια στην ανάκαμψη. 

Οι ιεπενδυτές έχουν να ζυγίσουν και το «αιρετικό» σενάριο- εκείνο που θέλει τη μετάλλαξη Δέλτα να λειτουργεί ως καταλύτης για επιτάχυνση των εμβολιασμών και να δίνει τελικά ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε οικονομίες, όπως η Ελλάδα. Προς το παρόν όμως παραμένουν δύσπιστοι απέναντί του. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που βρίσκεται εν αναμνή και των ανακοινώσεων για τον κατώτατο μισθό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,5% στις 860,8 μονάδες στις 11:15. Οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν απώλειες 0,6%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης πετυχαίνει να μείνει σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,4%. 

Σε επίπεδο κλάδων εκείνος των καταναλωτικών προϊόντων δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις με πτώση 1,7%. Ακολουθούν με απώλειες 0,85% οι τράπεζες, ενώ στο -0,7% βρίσκεται και ο κλάδος πρώτων υλών. 

Το σκηνικό είναι παρόμοιο ανά την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί 0,65%. Φρανκφούρτη και Παρίσι παρουσιάζουν απώλειες 0,8%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,6%. Ανάλογη πτώση και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News