Business & Finance Παρασκευή 23/07/2021, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας 

Wall Street: Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας 

Ανοδικά ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, η τελευταία της τρέχουσας εβδομάδας, μια εβδομάδα η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε, όταν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι φόβοι από τα ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, προκάλεσαν ένα διευρυμένο sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο. 

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το ενδιαφέρον σήμερα ήταν στα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της IHS Markit για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 59,7 μονάδες, από τις 63,7 μονάδες τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι η μεταποίηση συνέχισε να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. 

Η συρρίκνωση αυτή της επιχειρηματικής δραστηριότητας οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες. Η έλλειψη αυτή προσωπικού παρατηρείται κι ενώ την περασμένη εβδομάδα όπως έδειξαν τα χθεσινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν.  

Η μετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή της Snapchat η οποία πραγματοποιεί «άλμα» πλέον του 23%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021, ενώ πέραν των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα και του Twitter (+1,28%).
Με 104 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, το 88,5% εξ αυτών έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις το καλύτερο ποσοστό για τρίμηνο από το 1994. 

Οι Dow Jones και S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,33%, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,24%. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News