Business & Finance Πέμπτη 22/07/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η τεχνολογία έφερε κέρδη

Wall Street: Η τεχνολογία έφερε κέρδη

Με άνοδο έκλεισε και τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street βρίσκοντας στήριγμα στην τεχνολογία, συνεχίζοντας το ράλι των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, παρά την απρόσμενη αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ που επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. 

Οι επενδυτές επέλεξαν τον κλάδο τεχνολογίας, εν αναμονή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως Twitter, με τις μετοχές των Amazon και Facebook να καταγράφουν άνοδο 1,4% έκαστη. Σε άνοδο 1,6% και η μετοχή της Microsoft, μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου από τη Citi, η οποία θεωρεί ότι ο αμερικανικός κολοσσός έχει περαιτέρω δυναμική ανόδου και αυτό θα φανεί από τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα. 

Αντίθετα, οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες θεωρούνται κυκλικές μετοχές καθώς η επίδοσή τους εξαρτάται τα μέγιστα από τις προοπτικές της οικονομίας, σημείωσαν πτώση, με JPMorgan, Bank of America και Wells Fargo να υποχωρούν περισσότερο από 1%. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 25,35 μονάδες βάσης ή 0,10%, στις 34.823,35 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,3%. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες απέχουν μόλις 1% από τα ιστορικά υψηλά τους. 

Οι μετοχές ανάπτυξης επανήλθαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ αντίθετα οι μετοχές αξίας έχασαν έδαδος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ντέιβιντ Κάρτερ, αναλυτής της Lenox Wealth Advisors, οι επενδυτές προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην άποψη ότι η οικονομία πιθανόν να έχει φθάσει στο ανώτατο σημειο της ανάκαμψής της συνεπώς χρειάζεται να αγοράσουν μετοχές που μπορούν να διασφαλίσουν την ανάπτυξη, όπως τεχνολογικές και από την άλλη ότι οι υψηλοί ρυθμοί θα συνεχιστούν και συνεπώς θα πρέπει να κοιτάξουν τα ονόματα από τον χώρο της αξίας ή τις κυκλικές μετοχές. Για το λόγο αυτό, παρατηρείται αρκετή αστάθεια και μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έδειξαν απρόσμενη αύξηση στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς εκτινάχθηκαν σε υψηλά διμήνου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εταιρείες που αντιστοιχούν στο 15% του S&P 500, με το 88% εξ αυτών να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη τους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Όσον αφορά τα έσοδα, καλύτερα των προβλέψεων είναι σε ποσοστό 84%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News