Business & Finance Πέμπτη 22/07/2021, 17:37
ΑΓΟΡΕΣ

Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθερά μετά τη δέσμευση της ΕΚΤ

Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθερά μετά τη δέσμευση της ΕΚΤ

Ισχυρό παρέμεινε το κλίμα αισιοδοξίας στον επενδυτικό κόσμο μετά τη δέσμευση της ΕΚΤ να συνεχίσει την ίδια νομισματική πολιτική για το εγγύς μέλλον. Ως αποτέλεσμα, τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές ακολούθησαν για τρίτη συναπτή συνεδρίαση ανοδική πορεία, αντανακλώντας την ευφορία των επενδυτών.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των ειδικών ότι η Τράπεζα δεν πρόκειται να συσφίξει τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη, μολονότι η οικονομία του μπλοκ παρουσιάζει μία υγιή εικόνα. Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, o DAX της Φρανκφούρτης, ο IBEX 35 της Μαδρίτης, ο FTSE MIB του Μιλάνου, καθώς και ο CAC 40 του Παρισιού παρουσιάζουν μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ κέρδη της τάξης του 0,60% έως 0,84%.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι κατά μέσον όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 1,1 στις -5,6 μονάδες. Η Κομισιόν προβλέπει ότι στην Ευρωζώνη, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ενώ τον Ιούνιο ο δείκτης ανερχόνταςν στις -3,3 μονάδες, αυτό το μήνα κυμαίνεται στις -4,4 μονάδες.

moneyreview.g

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News