Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Κέρδη για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Wall Street: Κέρδη για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Mε άνοδο έκλεισε για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση η Wall Street εν μέσω των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων και της επιστροφής της αισιοδοξίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από Coca-Cola και Johnson & Johnson, εισηγμένες και οι δύο του Dow Jones, συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στο θετικό κλίμα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 286 μονάδες ή 0,83%, απέχοντας μόλις 1% από το ιστορικό υψηλό του. Ο S&P 500 ενιχύθηκε αντίστοιχα 0,82%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,9%. 

Ο κλάδος ενέργειας καθοδήγησε το ράλι, καθώς οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη άνω του 4%, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης για την ενέργεια ενισχύθηκε 3,5%. 

Σε υψηλές επιδόσεις και οι μετοχές που θεωρούνται ιδιαίτερα «ευαίσθητες» στην πορεία της οικονομίας, όπως χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ημιαγωγών και εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης. Στήριγμα στις τράπεζες προσέφερε και η επιστροφή των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κοντά στο 1,30%, με άνοδο οκτώ περίπου μονάδων βάσης. 

Από σήμερα η μετοχή της Moderna διαπραγματεύεται στο δείκτη S&P 500, σε μία κίνηση που προσέδωσε στη μετοχή της ώθηση 20% από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η είδηση αυτή. Η μετοχή της σήμερα ενισχύθηκε άνω του 4%.

Παρότι τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι επενδυτές εστιάζουν στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν βελτιώσει την ψυχολογία τους στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. 

Η Coca-Cola ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ αντίστοιχα και η Verizon Communications ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναθεωρώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος. Επίσης, η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. 

Η United Airlines παρότι ανακοίνωσε ζημίες για ακόμη ένα τρίμηνο, η αρνητική εξέλιξη επισκιάστηκε από τις προσδοκίες για επιστροφή σε κερδοφορία στο επόμενο τρίμηνο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News